Autor: Zoran Strika/ Foto: Z. Strika

Novi Sad
13.06.2016.
12:48 > 14:07
Gomila smeća koja ostane na Keju žrtava racije, na platou kod spomenika, ujutru dočeka radnicu JKP "Čistoća" Vesnu, koja najčešće sve sama čisti.
  • Mile

    17.06.2016 07:32
    Taman onog sto je kupovao glasove i njegovog pajtasa kurinu poslati na drustveno koristan rad da pomazu ovoj gospodji narednih 20 godina
  • Неђо из Кистања

    15.06.2016 21:49
    Геноцид
    Ми смо ваљда једина земља на свијету (поред Хрватске - потражи мало информација о плажи Зрће и шта су усташе тамо урадиле а данас је то хрватска Ибица) у којој је могуће да се журке младих људи дешавају свакодневно на споменику српским, јеверејским и осталим жртвама геноцида које су починили мађарски хортијевци у Другом свјетском рату. Ај што је могуће, али што је свима то постало нормално, то је више забрињавајуће.
  • Komi fo-Miko fo

    14.06.2016 21:00
    @ stanovnik keja
    Ti "mladi" bacaju flase , urlaju , tuku se , povracaju , uriniraju na sred keja . Inace ima nas koji nismo dosli sa planine vec smo starosedeoci koji vole i cuvaju svoj grad za razliku od ovih vasih "mladih" .
    Ovo su vaše reči... zar ovde niste napravili podelu na starosedeoce i na one došli sa planine? Moj komentar nije nekulturan, napisala sam da Vam je glupa podela, što i jeste, jer podela može biti na vaspitane i na nevaspitane a ne na starosedeoce i na sišle sa planine, bar u ovom slučaju! Vaspitan čovek čuva svoj grad bez obzira od kada je u njemu!
  • stanovnik keja

    14.06.2016 13:18
    @Komi fo-Miko fo
    @ stanovnik keja
    ...Glupa ti je podela! Prljaju svi, možda "pedigraši" i više! ...

    Glup vam je komentar . I nekulturan . Poznajete licno sve stanare u mojoj blizini ? To sto zivim na keju ne znaci da sam "pedigras" . Pa cak i da jesam ovde je rec o djubretu na keju . Nikad apsolutno NIKAD ni ja niti jedan clan moje porodice nije bacio niti papiric na ulicu za razliku od nadobudnih narcisa koji divljaju po keju .
  • stanar

    14.06.2016 11:51
    Smece.............
    a sta je sa urinom oko i u zgradama preko puta????
    Ajd ako neko sme neka prodje!
    Ljudi moji kakav je to smrad!
    Centar grada :(
  • Komi fo-Miko fo

    14.06.2016 11:24
    @ stanovnik keja
    Ti "mladi" bacaju flase , urlaju , tuku se , povracaju , uriniraju na sred keja . Inace ima nas koji nismo dosli sa planine vec smo starosedeoci koji vole i cuvaju svoj grad za razliku od ovih vasih "mladih" .

    Glupa ti je podela! Prljaju svi, možda "pedigraši" i više!
  • Rasha

    14.06.2016 11:18
    @VP
    Evropljani
    Kada pominjete ostale Evropske zemlje i njihovu kulturu, trebate uzeti u obzir da su i oni u dusi stoka kao i mi, ....

    Tvoja mrznja prema Evropi ne moze da pobije cinjenicu da najveca stoka zivi upravo na ovim prostorima.
  • edi

    14.06.2016 10:16
    ja nisam ovoliko nekulture vidio nigdje a putujem po svetu stalno.
    Smece voznja divljanje nekultura promtiviziam nasilje kradje neljubaznost.
    Welcome to Serbia? Sramota nista drugo da roditelji tu decu nisu naucili reda.
    Kamere postavite i masno naplacujte svima koji bacaju flase u dunav i smece.
    Da vidis reda u par meseci. Macka za sobom pokrije.

    Malo prije tip seta dva odvratna psa crna na Kornelija Stankovica ulici
    on sav isteoviran, psi seru nasred plocnika i mislite da je pokupio za njima?
    U engleskoj sam bio prosle godine 1500 funti je kazna ako ne pokupis govna za psom.
    Pa ti vidi.
  • dragancexz

    14.06.2016 10:13
    bez naslova...
    Odraz vaspitanja tih mladih i njihovih roditelja koji su ih tako vaspitali, Ja ne bacim celofan na trotoar od duvana kad otvorim cigarete na ulici, dok je stoki tesko da baci prazne flase i case u kante koje stoje pored njih, puno danasnje dece i omladine nema grama vaspitanja i trunke postovanja, samo bahatost i nemar, krivi su roditelji, kriva je drzava sto je ukinula vojsku, sto ih tamo ne dovedu u red malo. kriv je zakon sto nedozvoljava uciteljima i nastavnicima da elementarne stvari primene na deci u ranim razredima osnovne skole, danas svako dete zna svoje pravo, u moje vreme, 1981 godiste sam, smo imali prava da cutimo u skoli i da slusamo, a ne da znamo svoja prava, znam vrlo dobro sta radi ova klincadija, svaki dan sam na ulici, 14 godina sam na taksiju, svaku noc, svako jutro pored keja prodjem oko 5-6, i vidim sta rade ta deca, al bolje pitanje je, sta rade njihovi roditelji ? ..... nemam reci....
  • CK

    14.06.2016 10:08
    Komunalna policija
    A gde je ta komunalna policija?
  • Jovan

    14.06.2016 09:07
    @Vesna
    Ali džaba što čistim kada se sve ponavlja iz dana u dan...kaze Vesna.
    Vesna valjda ocekuje orden zato sto radi svoj posao.

    Zasluzila je vise ordena ne jedan : pre svega zato sto je pozitivna licnost , zato sto mora da cisti djubre koje ostavljaju bahati tatini sinovi i tatine cerke , zato sto RADI svoj posao posteno za razliku od gomile parazita sto sede po kancelarijama igrajuci karte na kompjuteru , da ne govorim o politicarima banditima koji primaju ogromne plate nizasta.
  • Vesna

    14.06.2016 00:56
    Ali džaba što čistim kada se sve ponavlja iz dana u dan...kaze Vesna.
    Vesna valjda ocekuje orden zato sto radi svoj posao.
  • Steva

    14.06.2016 00:49
    Kako neki ovde izvaljuju gluposti. Pa naravno da zena radi svoj posao.
    U nekim zemljama je kazna za djubrenje i preko 500eur i ja sam apsolutno zato da i kod nas tako bude.

    Evo sad gledam kruzi slika kako komunalni policajci kontrolisu neke tetkice koje na ulici prodaju cvece. Mora da se plase da ce ih na keju isprasiti. Cemu uopste sluze ta uniformisana lica osim da sede tamo po kaficima i kafanama.

    Treba ne samo te klince nego sve nas vaspitati, astronomske kazne pa nek probaju prljati. Stoka neobrazovana i bahata.
  • Mimi

    14.06.2016 00:44
    Ma zabranite SVE!!! Svi znamo da su mladi govna i treba im SVE zabraniti! Zatvorite kafane, zabranite kej, zabranite portu, nek svi sede kuci i gledaju zvezde granda i farmu! Nemojte slucajno dogurati jos par kanti i par WCa kao npr u Budimpesti! Nemojte zaposliti jednog coveka da nocu skuplja smece! Neko ovde rece , ponovite im 100 puta mozda ukapiraju. I nezaboravite, nemojte samo kritikovati jer " potrebno je celo selo da se vaspita jedno dete"... a ceo grad da se vaspita grupa dece sa keja! Imajte malo volje i strpljenja sa njima!
  • VP

    13.06.2016 23:57
    Evropljani
    Kada pominjete ostale Evropske zemlje i njihovu kulturu, trebate uzeti u obzir da su i oni u dusi stoka kao i mi, tacnije receno i oni su ljudi, stoka bezrepa, ali te zemlje imaju tako brutalnu i efikasnu kaznenu politiku koja je njhov narod naterala da postanu kulturni. Dakle, kulturni su postali iz jednog jednog jedinog razloga a to je STRAH od kazne koju moraju platiti ukoliko nacine i najsitniji prekrsaj a ta kazna nije mala. Onaj ko je isao izvan nasih granica, na zapad naravno, zna o ceme pricam.
  • sramota

    13.06.2016 23:18
    Vredja me nepostovanje mesta. Zaista mislim da iz pijaditeta prema zrtvama racije, tragedije nasih predaka, ovakvo okupljanje treba izmestiti. Zamislite tamo mokre! Zamislite tako sta u Ausvicu.
  • @old school

    13.06.2016 23:03
    Pitam se iz koje sume si ti izaso sa takvim predlozima, zabrani ovo, zabrani ono, uzmi ono, oduzmi ono? Ne treba nikom tvoja stara skola. Doterajte tamo par kanti vise, par wc kabina vise i par komunalaca i resen problem.
  • Stijevan

    13.06.2016 22:54
    "Ali džaba što čistim kada se sve ponavlja iz dana u dan. "

    Pa to se dešava u svakom delu svakog grada. Zato služba čistoće i služi. Šta bi ti, da sediš?
  • Lj.

    13.06.2016 21:35
    Bravo, Nikola!
    Bravo, Nikola!

    I pristojno, i pismeno i tačno, mladiću!

    "13.06.2016 • 13:46
    Ja često uveče odlazim na kej i nikad ne ostavljam iza sebe smeće, ali ne bih se složio da ima dovoljno kanti, često su prepune.

    A otiđite petkom, subotom i nedeljom popodne na Najlon pijacu pa vidite šta znači ostaviti smeće iza sebe. A tamo uglavnom odlaze stariji Novosađani."
  • Novosadjanka

    13.06.2016 21:07
    Cistoca je tu da cisti
    Slazem se da nije lepo zagadjivati namerno grad, ali posao cistoce je svakako da cisti redovno. Imala sam prilike da vidim i u drugim svetskim gradovima radnike kako skupljaju gomile dubreta u ranim jutarnjim casovima. Ne vidim zasto bi radnik cistoce komentarisao sto treba svaki dan da zaradi platu. To bi trebalo da mu je skroz normalno.
  • *

    13.06.2016 19:16
    @nss- nemaju za kafiće pa se nalivaju iz flaše i prave haos po gradu. Zašto uopšte mora da se konzumira alkohol? A komunalna policija izgleda radi u 2 smene druga do 22h, pa posle može da se prevrne ceo grad naglavačke do 07.00h nema ko da defiluje ulicama i pravi red....
  • old school

    13.06.2016 19:11
    Zabraniti aluminijumsku i plasticnu ambalazu, iskljucivo staklo uz kauciju. Plus zabraniti masovno deljenje najlonskih kesa po marketima, ukinuti ih ili ih eventualno papreno naplacivati. Sve ostalo iz kuce dolazi, a one koji nemaju osnovno kucno vaspitanje samo po dzepu i na "treznjenje" u "gluve" sobe pa da vidimo kad ce opet sejati svoje djubre tamo gde oni misle da im je najzgodnije.
  • Mastodont

    13.06.2016 17:39
    @ex chapman

    Koliko su tebe navoštili u životu kad se na svaku treću vest javljaš da bi nekog virtuelno tukao.
  • Sofronije

    13.06.2016 17:32
    Kakvi mladi takvi im i roditelji. Nema opravdanja za nekulturu, to dolazi od najblizih.Kad kazna bude 300€ za bacanje smeca onda ce sve biti ko apoteka. Idarac po dzepu je najbolja vaspitna mera kad su roditelji neobrazovani

    Drugo kominalna policija, koliko miliona eura bacamo na te idiote da sede okolo po kafanama ili cak obavljaju neke privatne poslove. Tu bagru moramo rasterati i pootpustati. .
  • comara

    13.06.2016 17:16
    @Kacanin
    Zar taj Djura Damic nije bio okosnica SPO-a sa Piljicem iz Kaca???
    Uf i jedan i drugi su nevidjena g...a
    Ovaj sa kupljenim fakultetom u Vodovodu,a ovaj Djura u cistoci....
    Zato nam i ide ovako kad krkani kolo vode....
  • Ex Kaćanka

    13.06.2016 16:09
    @Kaćanin
    Jel to onaj blesan Đura Damić što je pevao kroz selo "Kać selo malo za Partizan sve bi dalo"? Ako je to taj što smo mu se svi smejali... Zbogom pameti!!!
  • Ivins

    13.06.2016 16:09
    Bravo, Vesna
    I ja odajem priznanje Vesni, svako jutro je sretnem i pozdravim među planinama od smeća, srče i, često, tragova krvi. Meni nije jasno da Gradska čistoća ne pošalje ono malo vozilo sa četkama da opere taj plato. Smrad je užasan jer su te klinker cigle upile smrad raznog alkohola koji se tu konzumira. A sudeći po ambalaži koju tu zatičem, omladina nam je u dobroj cugerskoj kondiciji.
  • stanovnik keja

    13.06.2016 15:46
    @Zanovetalo
    ..@Neko ako vam smeta okupljanje mladih, pravac na planinu sa koje ste sisli i mirna Backa. ..

    Ti "mladi" bacaju flase , urlaju , tuku se , povracaju , uriniraju na sred keja . Inace ima nas koji nismo dosli sa planine vec smo starosedeoci koji vole i cuvaju svoj grad za razliku od ovih vasih "mladih" .
  • Cwele

    13.06.2016 15:36
    Skidam kapu ovoj cistacici . Na zalost i ona i mi zivimo u pogresnoj drzavi.
  • Maxa

    13.06.2016 15:22
    Prolazim pored keja redovno a ponekad se zadrzim jer sretnem nekog poznatog.
    Problem svega je sledeci :
    -Gradske vlasti ne rade ama bas NISTA po pitnju ovog.
    -Da postavili su TOI-TOI 2 komada koji se ne prazne i PRELIVAJU fekalije. Zar se niko od radnika koji prazne ove Wc-e nije setio da poveca kapacitet jer ono sto se tamo nalazi nije dovoljno.
    -Ne postoji ni jedan jedini komunalni policajac u okolini. Doduse vidim ih po kaficima u gradu kako sede i kafenisu, ali ih nikada nisam video DA RADE SVOJ POSAO KADA JE TO POTREBNO !
    Prodje povremeno policija, ali cak su i oni potpuno nezainteresovani na bacanje smeca, kao da ne zive u ovom gradu.

    Sta ja pricam....verovatno ni ne zive.
    "To nije njihov problem" Ne daj boze da preuzmu inicijativu i vrate cast uniformi koju nose.
    Jadno.....i posle se zale na male plate. Pa ne bi vam ni benificirani staz dao kada vidim kako se ponasate.
  • Jox

    13.06.2016 15:21
    @ @nebeski narod

    Vec sam se pitao hoce li biti neki patrijotski komentar.
  • Zanovetalo

    13.06.2016 15:17
    @Neko ako vam smeta okupljanje mladih, pravac na planinu sa koje ste sisli i mirna Backa.
  • zanovetalo

    13.06.2016 15:15
    Ja zato svaki put ponesem smece sa sobom da bih ga odlozio u kantu. Koliko puta je ta kanta bila puna do balcaka da u nju nije mogla ni zvaka da se baci?
  • Ljubisa

    13.06.2016 15:14
    @nebeski narod
    ..Na stranim festivalima uvedena je kaucija za plastične čaše. Ako ne vratiš čašu, nego je baciš, to te košta i do 5e! "Sigurno" su to morali da rade zato što su drugi narodi inače prevashodno kulturni, ali masovno dolaze zli nevaspitani Srbi i prljaju im okolinu...

    Nisu to oni uradili zbog njihovih ljudi niti zbog Srba vec im je jednostavno takav sistem koji odlicno funkcionise . To su drzave u kojima se zakoni postuju za razliku od ove nase nedodjije.
  • @ @nebeski narod

    13.06.2016 15:02
    @ @nebeski narod
    "Na stranim festivalima uvedena je kaucija za plastične čaše. Ako ne vratiš čašu, nego je baciš, to te košta i do 5e! "Sigurno" su to morali da rade zato što su drugi narodi inače prevashodno kulturni, ali masovno dolaze zli nevaspitani Srbi i prljaju im okolinu."

    Ostao sam u soku kada sam skoro boraveci u Lincu doziveo da mi citava kolona vozila stane kada sam prelazio ulicu van pesackog . Da ne govorim o otkljucanim biciklovima koje njihovi gradjani samo naslone na zid i tako ih ostave otkljucane kad udju u radnju .
    Mozete li ovakve scene zamisliti kod nas ?
  • Neko

    13.06.2016 14:54
    Drugi (pravi) ugao
    Ovo u suštini nije pitanje ni bahatosti, ni neotesanosti, ni bezobrazluka, nedostatka kućnog vaspitanja...da ne nabrajam dalje. Ovo je pitanje nedozvoljenog i neprijavljenog javnog skupa, svako veče od 22 do 3h ujutru koji uz to remeti javni red i mir okolnih stanara (kućni red od 22h do 6h ujutru). Rešenje - interventna jedinica policije koja skup treba i po zakonu MORA da razbije. Tačka.
  • Tja

    13.06.2016 14:37
    @ @nebeski narod

    Mene licno bas zabole sta stranci rade i koliko su oni kulturni, ovde je rec sta mi radimo, ali se uvek nadje papan koji ce svoje s***e da pravda tudjim. Svejedno, to je i dalje s***e, a tako se ponasaju i rezonuju deca u zabavistu.
  • miki

    13.06.2016 14:35
    @nss
    nss
    ali gde da se skupljaju deca koja nemaju dzeparac za kafice i ostale provode,...

    Gde god da se skupljaju ne znaci da moraju biti nevaspitana i bahata.
  • Tja

    13.06.2016 14:34
    To sto ste mladi ne opravdava sto se seljacine pa iza sebe ostavljate smece, da ne pricamo koliko se usput zagadjuje i reka. Zbog toga posle organizuju drzavne sluzbe da nam otimaju iz dzepa, jer "postoji potreba". Vi zajedno na kamari niste deo resenja, vec problema, na istom ste tasu vage.
  • Kacanin

    13.06.2016 14:32
    Naravno da je smece svuda kad Djura Damic ne radi svoj posao!!!!Vise mu je sluzbeni auto ispred kafane u Kacu i Budisavi nego u firmi.Covek je iz 3D presao u SNS samo da bi imao sluzbeno auto, a grad je jako prljav.Sve cestitke za ovu zenu koja bi da je normalna drzava radila posao koji radi Djura Damic.Dali je ovo nas Novo Sad????
  • samo po dzepu

    13.06.2016 14:30
    Moj komsija je prosle godine boravio u Singapuru gde je morao da plati kaznu od 250 tamosnjih dolara za bacen pikavac u parku . Od tada ne baca vise pikavce ni u Novom Sadu.
  • nss

    13.06.2016 14:27
    nss
    ne slazem se sa tim neredom ali gde da se skupljaju deca koja nemaju dzeparac za kafice i ostale provode,uostalom ni odrasli novosadjani nisu nista bolji,setaju kucice po keju po stazi za trcanje,ne skupljaju izmet za njima,ima vise djubra oko nego u kontejneru....ceo grad je uzas i na kraju ne smeta vam kad se sjate iz celog sveta nevaspitani i pijani na exit i pretvore grad u sodomu i gomoru a nasa deca smetaju
  • MarijaS

    13.06.2016 14:23
    Dok se stanovnici tog dela grada ne ujedine i napišu tužbu protiv grada i komunalne policije, zbog ugrožavanja osnovnih ljudskih prava i nesprovođenja zakona, ništa neće pomoći u rešavanju ovog problema. Remeti se javni red i mir, podstiče omladina na alkoholizam, maloletna lica su na ulici bez nadzora u sitne sate, oštećuje se imovina građana - sve to nije dovoljno upravi ovog grada da reaguje. Takav teror su preživljavali stanovnici Katoličke porte i okoline, sada je slično ili još gore u ovom delu grada. Preko dana buka od saobraćaja, noću buka od razurdane omladine. Prva zona stanovanja.
  • stanar

    13.06.2016 14:15
    "Menjam stan na keju, sa predivnim pogledom na ovu nevaspitanu gomilu, za izolovanu kucu u šumi" ......................
  • darko

    13.06.2016 14:15
    O ovome se pise non stop, narocito po portalima i drustvenim mrezama. Oni koji ostavljaju smece su sigurno videli to barem jednom u novosadskim medijima i izgleda da ih bas briga. Nije mi jasno da ne moze da s eobezbedi jedan kontejner ali i da neki komunalac ili policajac opominje da ne bacaju smece. Ne treba odustajati. Kad nekome 100 puta kazes mozda te u buducnosti i poslusa
  • devet krugova pakla

    13.06.2016 14:07
    Ne moram ici na kej da vidim bahatost , dovoljan mi je ulaz u kome zivim i svakodnevna busenja hiltovkom , bacanje djubreta kroz prozore , urlanja i svadje po stanovima , glasno pustanje Cece , vrsenje nuzde u liftu , ...
  • Novosadjanka

    13.06.2016 14:01
    Kej
    Konacno da se pise i o ovom... Trebe i vise da se govori i uvedu i kazne za baca je smeca!! Pa kad komunalna bude radila svoj posao bice i reda.
  • novosadjanka

    13.06.2016 14:00
    Za Dejana.....
    Komunalna policija postoji vec nekoliko godina, ali su ispisali svega 17 kazni za godinu dana.... pisao skoro neki dnevni list!!!!
    Pa kada bi svako vece dosli, ali eto, kazu da nisu nadlezni i da stanari trebaju sami da podizu ličnu tuzbu protiv nekoga ko npr.mokri u stambenom ulazu ili dvoristu, napunili bi budzet grada, samo tako............
    Ne znam cemu onda postoje i zasto primaju plate?
    Da se setkaju po gradu i Keju?
  • Hmmm

    13.06.2016 13:59
    Nominacija za prestonicu kulture Evrope???
  • Brus Vilis

    13.06.2016 13:58
    In the meantime Komunalci pišu kazne nesavesnim mamama koje parkiraju kolica u hodniku stambenih zgrada.
  • novosadjanka

    13.06.2016 13:57
    A stanari?????
    Ko nas pita sto taj isti urin udisemo svakodnevno, a u stanove unosimo na nasim cipelama!!!!!!!
    Sto ih po celu noc slusamo kako urlaju, a ujutru premoreni idemo na posao, skole, vrtice!!!!
    Kakva policija!!!!!!!!! Nece da dodju ni kad ih zovemo kada se mladi tuku...pa dok se neko ne udavi u Dunavu.... nece im biti stalo ni do mladih ni do starijih koji ovo trpe SVAKU NOC......
    A deca nemaju gde da se igraju od smrada i prljavstine.
    Sto bi ovo smelo negde u inostranstvu!!!!!!!!!!!!?????
  • Dule

    13.06.2016 13:51
    Kontejner je preko puta ulice? Bas ce neko od pijanih prelaziti ulicu gde vozaci imaju jedan od vecih zaleta u gradu da bi bacio nesto u smece. Postavite kante odma kod keja na vise mesta. A veliku pomoc doticnoj Vesni cine dva lika,sad im ne znam tacno imena, koji skupljaju sekundarne sirovine i prodaju da bi preziveli. I da se zna, mladi koji se skupljaju tu su manji olos nego ona gamad od crvene burzoazije koja se skuplja po splavovima,klubovima oko Spensa i Laze, tako da matori imajte obzira prema njima sto im niste ostavili sistem u kojem ce bolje ziveti i nece imati potrebu da svoju srecu nalaze u alkoholu po parkovima,trgovima koje sve cesce zatvarate za ulaz nocu. Pogledajte na yt kanalu Marka Zvaka snimak iz Beograda kako se mladi snalaze za bleju, slicno je sve u NSu,.
  • ex chapman

    13.06.2016 13:49
    novinaru
    ako ste mislili da će vaš tekst uticati na ove divljake da se prizovu pameti, pogrešili ste. pa njima će biti još veće zadovoljstvo sad kad znaju da ovoj jadnoj ženi zagorčavaju život.
  • ex chapman

    13.06.2016 13:47
    stoka
    to nisu građani već stoka i to ona bezrepa od koje nikakve koristi nemaš, samo štete. "provode se mladi"; "druženje, zezanje"; "NS prestonica kulture" - a za njima ostaje samo đubre i srča. a "nadležni" ne samo da ništa ne rade da to spreče, nego čak nalaze opravdanja i štite počinioce. zašto? pa zato što su to njihova deca! građani, ali oni pravi, treba da uzmu motku u šake i da krenu da batinaju: uhvatiš ga kako razbija flašu na Keju - udri; zatekneš ga kako lomi ljuljašku na dečjem igralištu - udri... i tako sve dok se ne dozovu pameti.
    napravimo lepo noćne straže i sami štitimo svoj grad od "građana"!
  • Nikola

    13.06.2016 13:46
    Ja često uveče odlazim na kej i nikad ne ostavljam iza sebe smeće, ali ne bih se složio da ima dovoljno kanti, često su prepune.

    A otiđite petkom, subotom i nedeljom popodne na Najlon pijacu pa vidite šta znači ostaviti smeće iza sebe. A tamo uglavnom odlaze stariji Novosađani.
  • Petao Džon

    13.06.2016 13:45
    Ne, treba da ne čiste jedno nedelju dana pa da vidimo da l' će se masa skupljati i dalje tu, u sopstvenom smeću. Al' onda bismo pljuvali po "Čistoći" kako ništa ne rade...
    Stoka smo najgora!
  • brod ludaka

    13.06.2016 13:43
    Nista cudno za drzavu Parova i Farme . Pozeljno je biti sto bahatiji i bezobrazniji .
  • Pera

    13.06.2016 13:41
    Resenje je jednostavno. Posto omladine nece da ponese svoje smece i baci ga u kante koje su udaljene od 10-50m a ne postoji efikasan nacin da se sankcionise bacanje smeca, treba doneti odluku da nije dozvoljeno javno konzumiranje alkoholnih pica na keju a narocito u blizini spomenika. Konzumiranje alkohola dozvoliti samo u krugo od 20m od ispusnih kolektora kanalizacije na keju. :(
    Kontrolu odluke poveriti komunalnoj inspekciji. Kafedzije ce biti prezadovoljne a kej cist. :)
  • Filip

    13.06.2016 13:40
    Demokratija?
    U ovom demokratizmu sve vise se secam izreke da je "batina iz raja izasla"!?!
  • dzungla

    13.06.2016 13:36
    Divljina .
  • @nebeski narod

    13.06.2016 13:35
    Na stranim festivalima uvedena je kaucija za plastične čaše. Ako ne vratiš čašu, nego je baciš, to te košta i do 5e! "Sigurno" su to morali da rade zato što su drugi narodi inače prevashodno kulturni, ali masovno dolaze zli nevaspitani Srbi i prljaju im okolinu.
  • Redovan

    13.06.2016 13:35
    Alooo
    Pa ljudi te kante sto stoje na keju se pretrpaju u roku od sat vremena, naravno da ce "mladi" da ostavljaju na sve strane smece kad nema gde drugde
  • W.

    13.06.2016 13:34
    Pravimo se najpametniji u svemu a jos nismo savladali najosnovnije norme kulturnog ponasanja.
  • Nervirach

    13.06.2016 13:30
    Gospodji svaka cast a ostalima takodje na cast. Jer se te navike poneu od kuce. A vi ostali cutite i dalje. Ja opomeném, zabole me sto me popreko gledate ja moje uradim.
  • nebeski narod

    13.06.2016 13:24
    " .. Prema njenim rečima slika koja je dočeka ujutru je odraz nas samih i naše kulture. .."

    Upravo tako . Kakav narod takva drzava i zivot u njoj .
  • Dejan

    13.06.2016 13:18
    Ničemu ne služe
    Treba oformiti komunalnu policiju, možda takva služba može rešiti stvari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna